Vägsjäl i livet

Ibland i livet så står man vid ett vägsjäl. En väg som man tidigare gått, som är välbekant, men mörk och bitvis otroligt tråkig där man ser glimtar av ljus på andra stigar i skogen, som man inte kan nå. Man är lite som en labyrint där man gått in genom fel ingång för början. Kanske går man samma väg i labyrinten varje gång man försöker hitta ut. Jag trodde att jag hittat rätt väg ut nu, och att jag nu skulle kunna komma ut ur labyrinten till den där ljusa vackra upplysta stigen som verkar så fin. Men skenet bedrog. Nog var vägen lite mer upplyst men inte lika vacker som den som jag suktade efter. Bara tillräckligt så att man inte snubblar på någon trädrot och faller. Men trots detta så blev det platt fall i min skogslabyrint häromdagen. Nu funderar jag på att välja en annan väg och försöka hitta ut via den. Det ser ut att bli svårt i början (en väldig massa klättrande) men jag tror nog att det är en fin väg. Kanske lite fin utsikt från toppen. Kanske kan man äntligen få se solen!

Ont i ögat

Av någon anledning så har jag fötts med eksem på vissa delar av min hud. Ögonlocken är t.ex. en öm punkt på mig. Salvor har varit en del av min vardag så länge jag kan minnas. Nu har jag dock ådragit mig en dålig vana. Eftersom min nattsöm strkt har påverkats av att få en Son så har det under mina ögon bildats små bruna påsar. Inte så stora och inte så mörka men de som känner mig kan säkert lägga märke till detta. I en iver att försöka dämpa dessa påsar har jag även börjat använda min ögoncreme på dessa påsar, vilket har lett till att jag fått en vagel (eller nåt) under höger öga. Första gången tänkte jag "oj, vad ont det gör. Aj, synd om mig". Andra gången detta hände kopplade jag ihop det med salvan. "Jag ska nog inte smörja mig där mer". Tredje gången...what can I say. Pucko känns som ett lämpligt ord just nu. Klantig är ett annat. Tredje gången är sista gången känns som ett bra "statement" just nu.

Mitt jobb är knepigt. Jag älskar mitt jobb, tro inget annat. Men ibland är det svårt med tystnadsplikt. Man vill så gärna ventilera med sina närmsta vänner efter dagens slut, men allt man får säga är "det var lite jobbigt i dag". Om man jobbar i butik t.ex. så kan man ju komma hem och säga "I dag kom det in en fruktansvärt otrevlig kund som svor och verkligen förstörde min dag!" och jobbar man med typ kopiatorer så kan man ju komma hem och säga "i dag lagade jag en maskin och efteråt blev jag jättenöjd med min insats och kopiatorn såg jättefin ut efter att jag bytt ut tonern". Det är lite svårt med mitt jobb. Jag kan bara ringa mina kompisar och säga "det var lite jobbigt i dag"." Jaha, svarar dom, vad då då?" "Det kan ju du fundera på, svarar jag (och hoppas att någon jobbarkompis har tid att lyssna under dagen eller dagen efter eller att min chef har tid. Men tiden finns inte alltid.)
Fast på ett sätt kan det vara skönt att ha tystnadsplikt också. Det är ju som att gå runt och ha en massa hemlisar hela tiden, med sina chefer och jobbarkompisar. Jag gillar att ha hemlisar.

Jag är för övrigt väldigt trött. Jag satt och pratade med några jobbarkompisar i dag och mitt i en mening när min jobbarkompis pratar så avbryter jag henne och säger "vem pratar du om?" "NN, sa jag ju" svarar hon. "Jaha, jag trodde du bytte ämne", svarar jag, varpå min tredje jobbarkompis börjar skratta utan hejd. Ja, så kan det gå.

Okej, det första riktiga inlägget kommer HÄR

Hej på er alla som vill läsa min blogg! (vilka ni nu är)

Nyss hemkommen från en otroligt trevlig pysseldag hos familjen H. Resultatet blev en pekbok till Sonen med bilder på släkt och familj. Det kändes bra att avsluta min "semester" med en riktigt skön och enkel dag med goda vänner där det mest avancerade jag gjorde var att hoppa studsmatta. Jag och maken pratade igenom livet till hösten i går och insåg bägge två att det kommer att bli INTENSIVT. Så jag hade kanske behövt en ordentlig semester med vila istället för krångel krångel och mera krångel. Utom i dag då förstås, då det mest var pyssek, slappa, äta, njuta, pyssel, slappa, njuta.

Nej, nu kanske man skulle sätta sig framför TV:n. Kanske är något kul ikväll. (Annars finns ju alltid Play)

Testar ny blogg...

Jaha, då var det dags att flytta på sig från LJ till något mer svenskt. Testing testing, hur blev det här nu?

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0