Tjejer och teknik...

Jag gillar att blogga. Man reflekterar över vad som hänt under dagen och vad som händer i livet, samtidigt som man snabbt får ut detta så att alla som vill kan läsa. Men tyvärr skriver ajg inte så ofta som jag skulle önska. Var har all min tid tagit vägen? En ganska enkel fråga att svara på, jag pluggar, har småbarn och ett socialt liv. Men hur hinner alla andra då? Jag har sett på facebook att många statushöjer sig via telefonen. Jag har också konstaterat att många av mina vänner sitter och pekar på sin skärm och poff så händer det något! Jag är i chock! Jag har aldrig varit något direkt teknikfan, som haft "det senaste". Jag lyssnar på musik hemma via min stereo (som nu är...15 år gammal - still going strong!), via Stella (hennes högtalare är långt ifrån bra på att återge ljud) elelr via hörlurarna i mobilen (glappar, så man måste trycka lite på hörlurarna för att kunna höra musiken). Jag är ingen teknik-tjej. Faktum är att jag börjar känna mig lite smått handikappad över att jag ännu inte hoppat på Iphone-vågen, skaffat mig en läsplatta eller att jag fortfarande har en stationär dator från 2006. Inga terabyte här inte! Och lite i förväg så tycker jag synd om min son, som säkert kommer att komma hem från skolan och säga "mamma, varför har alla andra platta tv-apparater och inte vi?". Pengabegreppet kommer såklart in, för tillfälelt prioriterar jag babysim och bokklubb före en ny mobiltelefon UTAN GLAPP men hur kommer det bli sen, när Sonen är äldre. Kommer hans framtida kompisar förstå att vi kanske inte har råd med en massa elektriska attirajler när vi valt att bo i hus eller kanske hellre reser till Skottland och tågluffar än köper Iphone18? Jag undrar ja...grupptrycket är starkt.


Den friske har många önskningar, den sjuke bara en

Min psykiska hälsa fortsätter att vara stabil. (Jippie!). Dock har min fysiska hälsa fått en törn den senaste veckan.
Jag har fått någon form av expresssjuka. Det började i fredags eftermiddag när jag kom hem från skolan vid 15-tiden. Jag skulle bara hämta lite kläder och så eftersom jag skulle åka till min svärföräldrar där make och son väntade. Jag kände mig frusen på väg hem från bussen, men jag tänkte att jag hade ju sovit dåligt i två nätter och då kan man ju bli lite frusen, plus att vädret inte var så värst värmande. Så jag kom hem och åt lite mellanmål. Sedan tänkte jag att jag skulle ta en varm dusch så jag fick upp värmen innan jag skulle packa och åka. När jag stått i duschen i 25 minuter och fortfarande inte kände mig varm gick jag ur och tänkte att "jaja, det är väl en sådan dag i dag". Jag gick ur, klädde på mig och kände mig trött, så jag la mig på soffan en stund för att vila. Där insåg jag att två täcken (varav ett duntäcke) inte var nog och då började jag MISSTÄNKA något. Efter en snabb sms-konversation med maken var han strax på väg hem från svärisarna, för att finna sin hustru med 39 graders feber i soffan. Denna febertopp höll i sig till lördagen, då den gick ner till 38. Då pajade magen. Detta var dock reparerat till söndagkvällen, men eftersom man bör vara hemma 24 timmar utan magproblem så höll jag mig hemma i dag. I princip frisk. Hmmm....vad är detta? En sjukdom som håller sig EXAKT en helg. Den höll verkligen i sig i en helg. Märkligt. Jag ställer frivilligt upp för medicinska experiment om läkarvetenskapen vill åta sig denna gåta.

Älska skola, teater och livet

Efter en tid i livet fyllt av grubbel (gjorde jag rätt, valde jag rätt stig på livets väg) så är jag nu på väg mot ett mer harmoniskt jag. Ja, det är en bra beskrivning på mitt nuvarande tillstånd. Harmoni och "njuter av livet". Mitt beslut känns mer och mer rätt för var dag som går. Sonen växer (snart 1 år, himmel vad tiden går). Jag njuter av goda vänner och det faktum att jag inte arbetar längre utan unnar mig studieledigt på 100 % gör att jag har ännu mer tid med mina vänner och framförallt med min familj. Det jag börjar sakna nu är didaktiskt tillämpning av musikpedagogik och teaterpedagogik (dramapedagogik är en sak, teaterpedagogik något annat). Man lär sig så mycket i skolan som man vill ut och pröva. Nu vill jag ut och jobba! Jag vill träffa elever och planera lektioner! Skolböcker är inte riktigt lika kreativa, även om bra och trevliga kursare, f.d. kursare och andra är trevliga att diskutera didaktik med i största allmänhet. Men det är ju inte samma sak!

RSS 2.0