Den långa reeeeeeesan

Här är några tips för en trevlig bilsemester för alla (framförallt barnfamiljer).

1. Se till att du har TID på dig att köra
2. Se till att du som förare är mätt och utvilad (pigg)
3. Se till att alla passagerare är mätta och utvilade (pigga)
4. Se till att du som FÖRARE har koll på vart ni ska och hur man kör dit. 
5. Om du kör i Malmö - tänk på att när du ska svänga så har även de som ska köra rakt fram i motsatt riktning grönt (hur tänkte trafikkontoret)

Mina kommentarer på resan so far:

De flesta av de ovanstående 5 kraven har varit uppfyllda under den största delen av resan. Om du är smart har du säkert redan räknat ut att det femte tipset fick läras in den hårda vägen (jag svängde, husbil åker, husbilden tvärbromsar mitt i korsningen. Hoppas det gick bra, jag körde ju vidare)

När vi skulle till 90-årskalaset i går så kan jag säga att tips 4 inte uppfylldes. Ibland litar jag helt enkelt för mycket på min man, som dessutom inte har körkort. Det fungerar bra när man ska hitta ett vandrarhem på den småländska landsbygden, men inte en adress i stadsmiljö. När vi senare på kvällen skulle hitta till vandrarhemmet så uppfyllde jag faktiskt tips 4, men inte tips 2 vilket ledde till att jag svängde höger alldeles för tidigt och hamnade i korsningen med husbilen. Men det gick bra till slut. Nu är vi här!

Nu till de bra sakerna:

* Att sova i en f.d. prästgård i Småland är mysigt
* Att åka bil med en 1,5 åring och en 9-åring går fantastiskt bra
* Att träffa tyskar vid frukost, danskar på 90-årskalas samt se sonen försöka leka med en (möjlig) fillipinsk pojke är jätteroligt. Jag älskar att vara internationell
* 4 personer: 3 nätter i Malmö, frukost 1 dag, Internet och parkering för drygt 1500 spänn. Billigt! Jag älskar Vandrarhem! Efter att ha spenderat två nätter i skogen innan vi åkte hit känns rinnande varmvatten som en riktig lyx

Kram på er


RSS 2.0